11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă: „În centrul programului de guvernare se află oamenii și veniturile acestora”

- Advertisement -

„PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării, iar miniștrii social-democrați pregătesc primul pachet de măsuri sociale menite să diminueze efectele încă greu de cuantificat ale pandemiei. Intrarea la guvernare nu s-a făcut pe un covor nou-nouț, ci pe un val uriaș de așteptări și nevoi. Astfel, în centrul programului de guvernare se află oamenii și veniturile acestora”, așa își începe ultima declarație politică Emil Albotă, deputat de Olt al Partidului Social Democrat.

Potrivit parlamentarului social democrat, „în acest sens, deși fosta «ministresă», a se citi Turcan, a acuzat că nu mai sunt bani de pensii și alocații pentru că șeful său de partid «e în stare să-i joace la poker», noul ministru PSD a găsit banii necesari și a făcut, la timp, rectificarea bugetară, astfel încât copiii și pensionarii să-și primească alocațiile și pensiile cuvenite, fără întârzieri, acum, în prag de sărbători”.

Sunt vești bune și pentru seniori, ale căror pensii vor crește de la 1 ianuarie 2022. „Veștile bune pentru seniori vizează creșterea pensiei minime la 1.000 lei, creșterea punctului de pensie la 1.586 lei și a treisprezecea pensie, pentru veniturile sub 1.600 lei”, mai spune deputatul Emil Albotă.

Un alt punct esențial rezolvat, în mai puțin de o săptămână, de la preluarea mandatelor de miniștri, a fost, declară deputatul PSD de Olt, adoptarea de urgență a procedurilor pentru aplicarea legii, prin care românii să beneficieze imediat de plafonarea tarifelor la gaze și electricitate și de compensarea facturilor.

Agricultura rămâne și ea o prioritate pentru social democrați. „Nu în ultimul rând, Agricultura a fost întotdeauna o prioritate în programul PSD de guvernare, iar proaspătul ministru a suplimentat bugetul pentru subvenții și a anunțat reluarea programului TOMATA – un program îmbrățișat de legumicultorii români, care a asigurat scăderea importurilor și creșterea legumelor românești”, a adăugat parlamentarul de Olt Albotă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți