19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Patru elevi de la Școala 3 Slatina și o instituție de învățământ de la Deveselu, rezultat pozitiv la virusul SARS-CoV-2 în urma testelor rapide pe bază de salivă

- Advertisement -

După ce săptămâni bune s-a tărăgănat cu ajungerea testelor rapide pe bază de salivă, pentru depistarea infecției cu noul Coronavirus, la unitățile de învățământ din județul Olt, iar mai apoi la părinții copiilor care studiază în majoritatea acestora pentru efectuarea lor acasă, de luni, 6 decembrie, s-a început și efectiv folosirea acestora. S-au efectuat primele teste de salivă și la unități de învățământ din municipiul Slatina, dar și din comuna Deveselu, au apărut și primele patru rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor.

Este vorba despre un copil de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Slatina și trei elevi de la unitatea de învățământ din Deveselu. Părinții au efectuat testele acestora acasă, care mai apoi au anunțat diriginții de la clasă că rezultatele au fost pozitive.

Profesorul Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt,  a spus că acestora le vor fi recoltate probe pentru efectuarea analizelor la laborator – PCR, care va stabili dacă rezultatul testului de salivă va fi confirmat sau infirmat. Probele vor fi recoltate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică. „Avem patru elevi confirmați, unul la Școala nr.3 Slatina și trei la Deveselu. Au avut teste rapide pozitive. Reprezentanții DSP Olt vor merge la copii acasă să preleveze probe pentru a fi executate teste PCR”, a spus Victor Iacobescu, șeful învățământului oltean.

Joi elevilor de la unitățile de învățământ din județul Olt le vor fi efectuate din nou teste rapide pe bază de salivă, necesare depistării infecției COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți