PNL: Creșterea pensiilor va atinge limita de 9,4% din PIB agreată cu Comisia Europeană. Nu trebuie să depășim pragul

Noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, după ședința conducerii PNL, că propunerea bugetui de stat va fi prezentată până pe data de 20 decembrie în Parlament pentru dezbatere și vot. El a reafirmat angajamentul că nu vor exista noi taxe pentru 2022 și totodată că ținta de deficit a executivului este în limita a 5,84%. Totodată, acesta a spus că majorarea programată a pensiilor de la 1 ianuarie va duce la cheltuieli de 9,4% din PIB, care este un prag agreat cu Comisia Europeană și nu trebuie depășit.

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României pentru fi dezbătută şi, bineînţeles, adoptată la timp”, a afirmat Ionuţ Stroe la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Legat de strategia fiscal-bugetară pe 2022, el a precizat că în cadrul BEx al PNL s-a reafirmat poziţia potrivit căreia nu vor exista noi taxe în bugetul pe anul viitor.

„Ţinem foarte mult la acest lucru”, a spus Stroe.

Acesta a spus că ținta de deficit bugetar a guvernului este în limita a 5,84%.

„Am vorbit de reformarea sistemului de pensii și alte reforme pe care ne-am angajat ca stat în raport cu Comisia Europeană și prevăzute în PNRR, dar nu în detaliu.

Creșterea pensiilor va determina atingerea pragului de 9,4% (din PIB – n.red.) pe care l-am angajat în dialogul cu Comisia. Trebuie să ținem cont de acest lucru având în vedere construcția bugetară și să încercăm să nu depășim această limită”, a mai spus Stroe.

Biroul Executiv al partidului a luat decizia ca organizația PNL Argeș să fie condusă de Alina Gorghiu iar președinția organizației PNL Sector 3 să fie asigurată interimar de către liderul liberalilor Florin Cîțu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că bugetul de stat pentru anul 2022 va fi adoptat până pe 24 decembrie.

sursa: Digi24.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<