15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat aflat în carantină, în contextul pandemiei COVID, găsit pe o stradă din Piatra Olt de polițiști și amendat cu 1.200 de lei

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt, împreună cu jandarmi și polițiști locali, sub autoritatea Prefecturii Olt, au continuat și în ultimele trei zile activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din anul 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. Iar oltenii par a nu fi interesați de respectarea acestora, unul dintre ei fiind un tânăr din Piatra Olt care, deși se afla în carantină, a părăsit domiciliul, fiind găsit de oamenii legii pe o stradă din localitate și amendat.

„Sâmbătă dimineață, în jurul orei 8:45, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din orașul Piatra Olt, aflat în carantină, a fost găsit de polițiștii din localitate în timp ce se afla pe strada Florilor din urbe. Acesta a fost sancționat contravențional cu 1.200 de lei, fiindu-i pus în vedere să respecte măsurile dispuse de autoritățile sanitare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursa citată transmite că în ultimele 72 de ore au fost verificate persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La controale au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 151 de societăți comerciale, precum şi 188 de mijloace de transport persoane. Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020, în valoare totală de 13.500 de lei, dintre care 189 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.300 de lei și trei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, în valoare de 3.200 de lei.

„Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Poliţiştii olteni continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative”, a adăugat reprezentantul IPJ.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți