9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pădurea Strehareți se transformă în zonă de promenadă. Piste de biciclete și alergat în locul de agrement

- Advertisement -

Cum vremea din ultima perioadă a permis efectuarea unor lucrări de reabilitare în Pădurea Strehareți din municipiul Slatina, autoritățile locale au decis să modernizeze drumul ce tranzitează această zonă de agrement. Dorința municipalității este să transforme locul de relaxare într-unul de promenadă pe unde slătinenii se vor putea plimba așa cum o făceau până acum câțiva ani, proiectul, care include și amenajarea unor piste de biciclete și alergat, având o valoare de peste 3 milioane lei, banii fiind alocați de la bugetul local.

Drumul care străbate Pădurea Strehareți, în lungime de 2,3 kilometri, trasee deja existente, dar și parcările de acces se vor reface până în primăvara anului 2022, când acest tronson va fi și asfaltat. Zona dintre cele două bariere care erau înainte va fi una destinată plimbărilor, iar slătinenii se vor bucura și de piste de alergat și biciclete, transmit reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din subordinea Primăriei Slatina care se ocupă de lucrările de reabilitare și modernizare a zonei de la marginea urbei.

„Vorbim de o lucrare de 2.300 de metri lungime, traseele existente și parcările de acces ce vor fi renovate. Practic, se renovează drumul care străbate toată pădurea, care intră dinspre strada Carol și iese spre Cimitirul Strehareți. Se sparge și se înlocuiește de la zero cu material pietros și mixtură asflatică, pe care o vom pune la primăvară. Porțiunea dintre cele două bariere, cele care erau înainte, va fi una doar de plimbare, pistă de bicicletă și pistă de alergare, întreaga porțiune fiind iluminată. La primăvară, cel mai târziu la finalul lunii aprilie vrem să terminăm. Acum săpăm și punem material pietros, nu sistăm lucrările pentru că nu turnăm asfalt. Vom turna asfalt la primăvară”, declară reprezentanții DASIP Slatina.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți