17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt anunță operaționalizarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor. Un singur operator deservește localitățile județului

- Advertisement -

Consiliul Județean transmite că a fost încheiat „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și  altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”. Astfel, se operaționalizează Sistemul de Managament al Deșeurilor, operatorul Salubris Slatina fiind singurul ce se va ocupa de serviciul de colectare și transport deșeuri, timp de opt ani, în toate cele 112 localități ale Oltului.

Valoarea proiectului implementat este de peste 38 milioane de euro.

„Devine operațional întreg Sistemul Integrat de Management al Deșurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituția noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane de euro. Este un pas important pentru buna desfășurare a activității de salubrizare în județul Olt fiind vorba de un  contract, cu un operator unic, care deservește toate cele 112 localități”, spun reprezentanții CJ Olt printr-un comunicat de presă.

Colectarea deșeurilor se va face din „poartă în poartă” la locuințele individuale, iar la blocurile de locuințe dintr-un „punct fix”. Salubris SA urmează a pune la dispoziție oltenilor 90.000 de pubele pentru deșeuri menajere.

„Se va realiza colectarea din «poartă în poartă», în zona locuințelor individuale, și la «punct fix», în cazul blocurilor de locuințe. Prin contract, este prevăzut ca operatorul de salubriuzare să pună la dispoziția cetățenilor 90 de mii de pubele pentru deșeuri menajere. Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA, iar durata contractului este de opt ani”, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți