11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Alte trei suspiciuni de infecție cu virusul SARS-CoV-2 la elevi din Deveselu și Slatina, în urma rezultatelor pozitive la testele de salivă

- Advertisement -

Elevii au fost din nou testați joi pentru depistarea infecției cu virusul ucigaș SARS-CoV-2, iar în urma rezultatelor la testele rapide pe bază de salivă au fost din nou trei pozitive. Este vorba despre doi elevi de la Școala Gimnazială din comuna Deveselu, unul de la clasa a III-a și unul de la a V-a, și un copil de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” din municipiul Slatina. Sunt momentan suspiciuni, având în vedere că în cazul specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt vor preleva probe ce vor lucra în laborator, pentru efectuarea testui PCR, rezultatul acestuia urmând a confirma sau infirma diagnosticul pus la testul de salivă.

Și la începutul săptămânii, mai precis luni, 6 decembrie, au fost făcute teste rapide pe bază de salivă, iar în cazul a cinci dintre elevi, trei de la unitatea de învățământ din Deveselu, unul de la Școala Gimnazială Nr. 3 Slatina și altul de la o instituție școlară din Drăgănești Olt, rezultatele au fost pozitive.

Reprezentanții DSP au prelevat și în cazul acestora probe pentru testul PCR, în laborator, iar dacă în privința a trei dintre elevi rezultatele au fost negative, și anume al unui copil de la Deveselu și al celor de la Slatina și Drăgănești. Ceilalți doi elevi de la Slatina au avut rezultate neconcludente, motiv pentru care s-au recoltat noi probe pentru efectuarea în laborator a testului PCR, iar rezultatele pozitive la testele de salivă au fost infirmate. Adică toate cele cinci teste de salivă ce au avut rezultat pozitiv au fost infirmate de rezultatele testelor PCR, toate aceste probe fiind prelucrate în laborator, informația fiind confirmată de Victor Iacobescu, șeful învățământului oltean și specialiștii DSP.

Acum, rămâne de văzut când elevii din unitățile de învățământ din județul Olt ar urma să mai facă teste de salivă, având în vedere că la Ministerul Educației mai este de distribuit momentan doar o singură tranșă. Deci, săptămâna ce vine, copiii ar urma să fie testați pentru depistarea noului Coronavirus doar odată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți