5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Cerșetoria și identificarea de victime ale traficului de persoane, prioritățile oamenilor legii în luna decembrie

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi și polițiști locali, desfășoară în luna decembrie acțivități în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor de cerșetorie, dar și pentru identificarea de posibile victime ale traficului de persoane/minori și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în județ. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, din data de 2 decembrie și până acum fiind date peste 20 de amenzi în cuantum de aproape 2.000 de lei, toate primite de cerșetori identificați în diverse zone din județul Olt.

„Activitățile se desfășoară în perioada 2 – 31 decembrie, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru prevenirea faptelor antisociale și creşterea gradului de siguranţă publică, prin depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale. În urma acțiunilor desfășurate până în prezent, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de 1.800 de lei, toate pentru persoanele, apte de muncă, identificate că apelează la mila publicului”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

 

Un bărbat și o femeie, printre cei amendați

Două dintre amenzi au fost date unui bărbat care cerșea pe bulevardul Nicolae Titulescu, din Slatina, și unei femei găsită la cerșit pe o stradă din municipiul Caracal.

„La data de 4 decembrie, la ora 12:30, un bărbat, în vârstă de 67 de ani, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, în timp ce desfășura activități de cerșetorie, pe bulevardul Nicolae Titulescu, din localitate. Acesta a fost sancționat contravențional. Pe 9 decembrie, la ora 12:00, o femeie de 47 de ani a fost găsită de polițiștii din cadrul Poliției Caracal în timp ce desfășura activități de cerșetorie, pe strada Walter Mărăcineanu, din municipiu. Și aceasta a fost amendată”, se arată în același comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți