11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi polițiști de la Secția 8 Poliție Rurală Perieți, recompensați după ce au salvat viața unui om ce a încercat să se sinucidă

- Advertisement -

Șeful Postului de Poliție Nicolae Titulescu și ajutorul de la Postul Șerbănești, ambii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Perieți, a fost felicitați vineri de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt după ce în prima zi a lunii au salvat viața unui bărbat de 50 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, care a vrut să-și pună capăt zilelor, încercând să se spânzure de grinda podului casei. Olteanul a transmis totul live pe pagina de socializare Facebook, iar oamenii legii au văzut ce se întâmplă, s-au dus peste el în casă, împreună cu doi vecini, i-au tăiat cu cuțitul ștreangul din jurul gâtului, l-au coborât și l-au dus pe un pat dintr-o altă cameră. L-au resucitat și conștient a fost dus la Spitalul Slatina.

„Astăzi (vineri n.r.), la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agent șef principal de poliție Cristi Daniel Comănac, șeful Postului de Poliție Nicolae Titulescu, și agent șef de poliție Ionuț Alin Iacob, ajutor șef post al Postului de Poliție Șerbănești, ambii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, care, la data de 1 decembrie, au dat dovadă de promptitudine și profesionalism în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin salvarea unei vieți omenești, au fost felicitați de către conducerea unității, pentru modul exemplar în care și-au desfășurat activitatea. Ei sunt polițiștii cu care ne mândrim și pe care dorim să-i prezentăm tuturor, oameni cu onoare și principii, care își îndeplinesc atribuțiile de serviciu, cu credință și cu pasiune”, se arată într-un comunicat al IPJ.

În urma incidentului din seara zilei de 1 decembrie, polițiștii au deschis dosar penal.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Nicolae Titulescu, încearcă să se sinucidă prin spânzurare, în direct, pe o rețea de socializare. Imediat, la fața locului, s-a deplasat o patrulă de poliție din cadrul  Secției 8 Poliție Rurală Perieți, care au identificat locuința bărbatului, iar agent șef principal Daniel Comănac a escaladat gardul și a pătruns în încăperea unde bărbatul, în vârstă de 50 de ani, ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cu sprijinul a doi cetățeni care au sărit în ajutor, dar și a colegului său, agent șef de poliție Alin Iacob, ajutor șef post al Postului de Poliție Șerbănești, acesta a reușit să-l salveze. Ulterior a sosit și echipajul de ambulanță, care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea acordării de îngrijiri medicale, precum și pentru internarea la Secția de Psihiatrie. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru a se stabili cauzele care au dus la acest eveniment”, spuneau oamenii legii într-un comunicat remis la acea dată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți