16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, președintele PSD Olt: „Dacă PNL-ul insistă să ia în Ardeal atât prefecții, cât și subprefecții, și județele din bazinul electoral PSD să ia la fel”

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele Filialei Olt a Partidului Social Democrat, a făcut o declarație politică vineri și, la întrebările jurnaliștilor, a adus în atenție cum decurg negocierile privind numirea prefecților și subprefecților la nivelul județelor țării, având în vedere noua coaliție de guvernare PNL – PSD, iar la nivelul județului PSD-ul ar putea să aibă ambele funcții. „Dacă PNL-ul insistă să ia în Ardeal atât prefecții, cât și subprefecții, și județele din bazinul electoral PSD să ia la fel”, spune Oprescu.    

Deocamdată necogierile pe prefecți și subprefecți nu s-au încheiat, fiind în continuare discuții la București.

„Sunt discuții la București, încă nu s-a închis negocierea pe prefecți și subprefecți, dar există șanse mari ca dacă PNL-ul insistă să ia în Ardel atât prefecții, cât și subprefecții, și județele din sud sau județele din bazinul electoral PSD să ia la fel atât prefecții, cât și subprefecții, la PSD. Nu s-au terminat negocierile, n-aș putea să vă spun în momentul de față când, dar sunt șanse foarte mari să se întâmple acest lucru. Nu ne dorim asta, nu ne dorim să luăm toate funcțiile. Știți foarte bine că eu am fost adeptul democrației și împărțirii puterii în societate, dar, din păcate, dacă PNL-ul susține treaba aceasta, va trebui să acceptăm și este posibil să avem acest lucru”, a declarat președintele PSD Olt.

Nu se știe când vor avea loc aceste numiri, însă este posibil ca până la Crăciun să fie făcute, spune Marius Oprescu: „Este posibil ca până de Crăciun să avem numirile. Ele în momentul în care sunt definitive, bineînțeles fiecare partid vine cu propunerile și ei sunt verificați, pentru că aceasta este procedura de fiecare dată, și dacă corespund foarte repede se poate da ordinul de numire”.

Președintele social democraților olteni a mai precizat că în organizația pe care o conduce există oameni capabili pentru ocuparea acestor posturi.

„Partidul Social Democrat Olt are tot timpul o rezervă de cadre, bună, cum am avut de fiecare dată, și bineînțeles că vom fi în stare să facem aceste numiri, dar să ajungem acolo. Bineînțeles că avem și noi diviziunea noastră pentru acest lucru, n-o să stăm să ne trezim că în urma negocierilor avem aceste funcții și nu avem oameni. Avem diviziunea noastră, avem strategia noastră, când ele vor fi definitive, ne vom strânge cu colegii și vom stabili ce avem de făcut”, a adăugat Marius Oprescu.

Oprescu a vorbit și despre posibile schimbări la nivelul conducerilor unor instituții, precum și despre posibilitatea obținerii de membri ai PSD Olt a unor funcții de secretar de stat, subsecretar de stat, șefi de agenții și altele, în momentul împărțirii acestora.

„Celelalte instituții nu sunt funcții politice, deci nu putem vorbi de aceste lucruri, ca o negociere în cadrul partidului, cine ia și cine nu ia. Nu, dar ne vom opune rămânerii în funcții a unor persoane incompetente, atât. Deci nu este vorba de partidul din care provin. Referitor la împărțirea celorlalte funcții din ministere, cred că nu s-a finalizat nici acest lucru. Noi avem un număr de 42 de secretari de stat, dar configurația trebuie făcută și pe ministere, fiecare secretar de stat ce minister ia. Deocamdată nu știu ca aceste negocieri să fi fost finalizate, altfel începeau numirile. Ca regulă secretar de stat nu cred că v-om mai avea, pentru că regula la noi la partid s-a stabilit ca organizațiile care au miniștri să nu mai ia secretari de stat. Bineînțeles că ne vom dori să luăm alte funcții, sunt șefi de agenții naționale care sunt tot numiți politic, vedem adjuncți în agenții naționale, subsecretari de stat, altceva. Aceasta a fost regula stabilită și bineînțeles am fost de acord cu ea”, a mai menționat președintele PSD Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți