Orașul Corabia va avea o centură ocolitoare în lungime de aproape 11 kilometri. Investiția se face cu fonduri europene

O investiție pe fonduri europene urmează a fi demarată, în viitorul apropiat, în Corabia, orașul de la malul fluviului Dunărea, după ce proiectul propus de Iulică Oane, primarul urbei, va primi finanțare prin Programul Operațional Transport 2021 – 2027. Este vorba despre construirea unei centuri ocolitoare a localității, în lungime totală de aproximativ 11 kilometri, valoarea obiectivului fiind de aproximativ 19 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut vineri de administrația publică locală printr-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Corabia.

„O veste bună pentru locuitorii orașului Corabia! Proiectul inițiat de primarul Iulică Oane – «Varianta ocolitoare a orașului Corabia, județul Olt», a fost propus la finanțare, în cadrul Programului Operațional Transport 2021- 2027, în axa 2, Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială. Lungime estimată este de 10,8 kilometri, iar costul estimat al investiției este de 18,5 milioane de euro. Sursa de finanțare este reprezentată de fondurile externe nerambursabile!”, este postarea autorităților locale, la care atașată este și o fotografie cu răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

sursă foto principală: Arhivă

6 comentarii la „Orașul Corabia va avea o centură ocolitoare în lungime de aproape 11 kilometri. Investiția se face cu fonduri europene

  • Orașul se modernizează continuu ! Nimic nu se poate face peste noapte ,dar cu răbdare și înțelegere totul este posibil

   Răspunde
  • Construiti fabrici, dati locuri de munca …..faceti spitalele …moare lumea pe capete …Avem medici ma nu aparaturi.Cu bani de la uniunea europea va faceti voi castele… Bine ca va dau bani asa mai va bagati si voi in conturi. Asa a- ti facut si cu portul.Va plimbati doar voi care v- a-ti luat barci cu bani de la Unione europea.

   Răspunde
 • Da ba domnule primar faceti centura ca cu strazile ati terminat …fa ma strazile an oras si dupa aia faci si centura vai de capu tau cine te mai voateza ..rusine iulica oane

  Răspunde
 • Nu știu ce să zic de centură dar asemenea treceri la nivel cu calea ferată nu am văzut în toată țara deci pur și simplu nu poți trece decât cu anumite mașini altfel riști să rămâi înțepenit. Păi domn’ primar tu ce mașină ai cu șenile?

  Răspunde
 • Fa centura ca să nu intre prin oraș nimeni ca te faci de ras cu străzile alea frumos asfaltate și trecerea cu calea ferata aia e mândria ta domnule primar!Ai citeva străzi și nu ești în stare sa le asfaltezi și te lauzi ca faci un c…t!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<