16.2 C
Slatina
marți,30 mai,2023
spot_img

Latest Posts

Primăriile din județul Olt primesc bani de la Guvern. CJ, ședință extraordinară pentru rectificarea bugetului

În aceste zile, în cadrul a două ședințe de guvern, ar urma să fie aprobate proiecte de hotârâre prin care mai multe unități administrativ teritoriale din țară, inclusiv din județul Olt, primesc bani pentru plata cheltuielilor curente, și nu numai. Dacă municipiile reședință de județ primesc câte 5 milioane de lei, municipiile nereședință vor primi câte 2,5 milioane de lei, Un milion de lei este suma alocată fiecărui oraș, în timp ce fiecare comună va primi 250.000 de lei. 6,5 milioane lei va avea și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, pentru asigurarea cheltuielilor, aceleiași instituții fiindu-i alocate fonduri din economiile Consiliului Județean pentru plata salariilor, o ședință extradordinară pentru aprobarea rectificării bugetului având loc vineri în Sala Europa a instituției administrative.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a fost cel care a declarat cum sunt împărțite fondurile de la Guvern și că primăriile din județ, în urma primirii acestor bani nu ar mai trebui să aibă probleme financiare.

„În ședința de astăzi (vineri n.r.) de Guvern, din informațiile pe care eu le dețin, se aprobă prin hotărâre din fondul de rezervă 6,5 milioane lei de fiecare județ pentru asigurarea cheltuielilor DGASPC-urilor și 5 milioane pentru municipiile reședință de județ, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă hotărâre de guvern prin care se dau tuturor localităților, comunelor 250.000 de lei, orașelor 1 milion și municipiilor nereședință de județ 2,5 milioane de lei. Prin alocările acestea sunt convins că toate primăriile ar trebui să nu aibă probleme financiare. Acum, dacă unii nu și-au gestionat bine bugetul și după aceste alocări mai au încă probleme financiare, înseamnă că nu și-au gesionat bine bugetul. Dar este exclus ca în urma primirii acestor bani să nu poți să închizi aceste resturi care rămân la final de an”, a spus șeful forului județean.

Aleșii județului, chemați vineri într-o ședință extraordinară, au aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară a Oltului, banii prinși din economiile CJ fiind alocați pentru plata parțială a salariilor la DGASPC.

„La rectificarea de astăzi (vineri n.r.) am prins bani, din economiile noastre, și am plătit parțial din salariile Direcției Generale de Protecția Copilului și Persoanelor Vârstnice. Deja am întârziat două zile, noi așteptam această rectificare a Guvernului și am crezut că se face mai devreme, și nu am vrut să așteptăm până săptămâna viitoare. Dar dacă este abia astăzi, se publică luni în Monitorul Oficial, noi puteam să facem ședința luni, până urmau plățile mai trecea o săptămână. Am vrut să facem această rectificare din economiile noastre, am prins o parte din bani astăzi, urmând ca ei în perioada următoare să-și ia salariile. Nu am prins brutul la salarii, adică și contribuțiile care trebuie plătite la stat, dar ei își vor lua banii săptămâna viitoare când vor veni de la Guvern”, a declarat Marius Oprescu.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.