5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, prezent la Consiliul Agricultură și Pescuit de la Bruxelles

- Advertisement -

Deputatul PSD de Olt Adrian Ionuț Chesnoiu, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent duminică și luni la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles, unde va avea o întâlnire cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și întrevederi cu omologii săi din Franța și Belgia.

Potrivit comunicatului de presă remis de Ministerului Agriculturii, în cadrul consiliului din Capitala Belgiei vor fi dezbătute subiecte precum posibilitățile de pescuit pentru 2022, practicile comerciale neloiale și planul de urgență privind securitatea alimentară.

„Consiliul va urmări să ajungă la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale și cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de pește situate în apele Uniunii și apele din afara acesteia, Marea Mediterană și Marea Neagră. În cadrul reuniunii, va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente”, se precizează în comunicatul remis de minister.

Toptodată, punctul privind planul de urgență privind securitatea alimentară va urmări aprobarea concluziilor privind planul de urgență pentru garantarea aprovizionării cu alimente și a securității alimentare în vremuri de criză, care a fost prezentat de Comisie în noiembrie, ca parte a Strategiei „De la fermă la consumator”.

Miniștrii, printre care și Adrian Chesnoiu, în cadrul Consiliului de la Bruxelles vor fi informați de către Președinție cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului. De asemenea, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură și va încuraja statele membre să elaboreze o strategie de investiții pe termen lung care să asigure utilizarea eficientă a fondurilor.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți