5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape o mie de șoferi, testați de polițiștii olteni dacă au consumat alcool sau droguri înainte de a se urca la volan

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier și ai structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat săptămâna trecută pe drumurile publice care tranzitează județul, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), în această perioadă fiind planificată acțiunea „Alcohol & Drugs”, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. Zilnic, între 6 și 12 decembrie, pe toate tronsoanele de drum oltene au acționat 50 de polițiști rutieri, în total fiind testați dacă au consumat alcool sau droguri, înainte de a se urca la volanul autovehiculelor pe care le conduc, aproximativ 1.000 de conducători auto.

În urma misiunilor desfășurate, oamenii legii au constatat opt infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, precum și 24 de contravenții aplicate șoferilor depistați sub influența alcoolului, cu o alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Trei conducători auto s-au ales cu dosare penale

Pentru că au consumat alcool în exces înainte de a se urca la volan, iar apoi au fost opriți în trafic de polițiștii rutieri, trei șoferi s-au ales cu dosare penale.

Sâmbătă, la ora 18:25, pe strada Principală, din comuna Găneasa, a fost depistat un bărbat de 40 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,80 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00:05, pe strada Gengea, din comuna Bârza, a fost găsit un tânăr, în vârstă de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,03 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, la ora 09:25, pe Drumul Județean 677, în comuna Cârlogani, a fost depistat un bărbat, de 29 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,80 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Pentru fiecare dintre cele trei constatări, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți