6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

O femeie de 62 de ani, care se vaccinase împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, a murit la un spital din Craiova

- Advertisement -

Județul Olt înregistrează și cel de-al șaselea deces al unei persoane care era confirmată cu noul Coronavirus și care se vaccinase împotriva virusului, fiind vorba despre o femeie de 62 de ani, din mediul urban, ce a încetat din viață pe patul unui spital din Craiova. Aceasta se imunizase cu produsul biologic Janssen (Johnson & Johnson) în luna septembrie a anului 2021, iar de la începutul campaniei de vaccinare au mai murit alți cinci olteni vaccinați anti COVID-19, dintre care încă doi cu vaccinul Johnson & Johnson și câte unul cu Pfizer BioN-Tech, Moderna și AstraZeneca.

Decesul femeii este cel cu numărul 728 înregistrat de la începutul pandemiei, majoritatea persoanelor din județul Olt care au decedat ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 având și boli asociate grave.

În data de 7 noiembrie a fost confirmată cu Coronavirus, iar între 8 și 12 noiembrie a fost internată al Spitalul Orășenesc Balș, de la această dată fiind transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Pe 10 decembrie inima acesteia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea hipertensiune arterială grad II.

Șapte cazuri noi comunicate

Șapte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică și Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul pandemiei fiind 26.060 de persoane infectate cu virusul ucigaș SARS-CoV-2. În ultima zi au fost și nouă pacienți care erau internați în spital, deja diagnosticați cu Coronavirus și care la retestare au avut același rezultat pozitiv.

Care este situația epidemiologică

26.060 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

7 cazuri noi

25.121 cazuri vindecate de la începutul pandemiei

31 persoane internate în unitățile medicale

3 persoane internate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

161 persoane aflate în izolare la domiciliu

123 persoane aflate în carantinare la domiciliu

126.365 teste efectuate de la începutul pandemiei

728 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți