23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor, vizită pe șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres în zona Scornicești

- Advertisement -

Nicolae Ionel Ciucă, prim-ministrul României, împreună cu vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și Infrastructurii, sunt joi după-amiază într-o vizită oficială în județul Olt. Potrivit programului premierului, cei doi ar urma să fie prezenți în jurul orei 14:30, la Scornicești, pentru a vizita șantierul Tronsonului 3 al Drumului Expres DX Craiova – Slatina – Pitești.

Prefectul de Olt Florin Constantin Homoreanu a confirmat informația, spunând că va fi prezent la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului României, care fac vizita la șantierul Tronsonului 3 al șoselei de mare viteză în drum spre Craiova, unde vor lua parte la semnarea acordului pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional, proiect finanțat din fonduri europene. Prefectul Homorean a precizat că la Scornicești constructorul le va o prezentare a stadiului lucrărilor de pe acest tronson de drum, care tranzitează județul Olt din zona comunei Valea Mare și până în comuna Colonești, la limita cu județul Argeș.

Două tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Pitești, respectiv 2 și 3, trec prin județul Olt. Tronsonul 2, Loturile I și II, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Tronsonul 3 care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș.

Șoseaua de mare viteză are o lungime totală de 121,185 kilometri, valoarea estimată a întregului proiect fiind puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Tronsonul de drum va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023. Drumul Expres va avea zece intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri și pasaje la noduri rutiere sau drumuri de legătură, 8,85 kilometri drumuri de legătură.

sursă foto: Răducu P Drum – captură YouTube

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți