10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei rezultate pozitive la testele de salivă efectuate elevilor joi

- Advertisement -

UPDATE: Toate cele trei rezultate pozitive la testele rapide de salivă efectuate în cazul celor doi elevi de la Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal și un elev de la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” Balș au fost infirmate de testele RealTime – PCR efectuate în laborator, în urma probelor prelevate de specialiștii DSP. Informația a fost confirmată de profesorul Victor Iacobescu, șeful ISJ Olt, acesta spunând că cele trei rezultate au fost negative.

Știrea inițială: După o perioadă în care nu s-au mai efectuat teste rapide pe bază de salivă în rândul elevilor din instituțiile de învățământ din județului Olt, joi aceștia au fost retestați. Iar rezultatele pozitive la acestea nu au întârziat să apară, în cazul a trei elevi fiind confirmată prezența virusului SARS-CoV-2.

Potrivit informațiilor furnizate de profesorul Victor Iacobescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, este vorba despre doi elevi de la Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal și unul de la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” Balș. Testele de salivă pentru depistarea noului Coronavirus au fost pozitive, iar acum specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Olt urmează să preleveze probe pentru efectuarea testelor Real Time – PCR în laborator.

Săptămâna trecută preșcolarii și elevii din unitățile școlare oltene au fost testați de două ori, iar opt copii de la instituții de învățământ din localitățile Slatina, Drăgănești Olt și Deveselu au avut rezultate pozitivă. Și în cazul lor rezultatele la testele rapidă pe bază de salivă au fost pozitive, însă rezultatelor testelor PCR efectuate de DSP Olt în laborator au infirmat prezența infecției COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți