19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile au raportat vineri încă 84 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în Olt. 81 sunt vechi, din octombrie și noiembrie

- Advertisement -

O situație mai puțin obișnuită a fost transmisă în această zi de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică și Direcției de Sănătate Publică Olt, la nivelul județului în ultimele 24 de ore fiind comunicate 84 de cazuri de Coronavirus. Însă, doar trei sunt noi, pentru că diferența de 81 este reprezentată de persoane din Olt cu domicilii în alte zone din țară, ce au fost înregistrate în lunile octombrie și noiembrie, dar și de persoane despre care, potrivit noii procedurii de indentificare a reinfectărilor, s-a constatat că au avut din nou infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cu aceste îmbolnăviri anunțate vineri, în județul Olt de la începutul pandemiei s-au înregistrat 26.168 de persoane care au fost diagnosticate cu infecția COVID-19. Din păcate, 729 dintre acestea au pierdut până acum lupta cu boala, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Niciunul dintre decesele acestora nu s-a raportat în ultima zi.

Tot în această zi au fost și patru pacienți care sunt internați în unitățile spitalicești din Olt sau din alte județe, deja confirmați cu virusul ucigaș și care la retestare au avut același rezultat pozitiv.

În prezent, incidența infecțiilor cu SARS-CoV-2, cumulată în ultimele două săptămâni, este de 0,41 cazuri la mia de locuitori, fiind în scădere ușoară față de ziua trecută.

Situația epidemiologică la zi   

26.168 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

84 cazuri raportate în ultimele 24  ore, din care 81 cazuri vechi – 25 cazuri cu adrese de domiciliu în alte județe, înregistrate în lunile octombrie și noiembrie 2021, nealocate la momentul înregistrării în Platforma Corona Forms și 56 cazuri depistate în urma noii proceduri de identificare a reinfectarilor, potrivit informațiilor furnizate de DSP Olt

32 persoane internate în spital, una fiind pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă

154 persoane aflate în izolare la domiciliu

128 persoane aflate în carantinare la domiciliu

127.710 teste efectuate de la începutul pandemiei, 514 fiind în ultimele 24 de ore

729 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți