2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 58.500 de teste de salivă pentru depistarea Coronavirus vor fi distribuite unităților școlare oltene

- Advertisement -

O nouă tranșă de 58.500 de teste rapide pe bază de salivă pentru depistarea virusului ucigaș SARS-CoV-2 a fost primită de Inspectoratul Școlar Județean, acestea urmând a fi distribuite zilele următoare instituțiilor de învățământ din Olt.

Până acum, la cele trei testări făcute până acum preșcolarilor și elevilor au ieșit 11 rezultate pozitive, însă în urma probelor prelevate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt și efectuarea testelor RealTime-PCR toate acestea au fost negative, infirmând astfel rezultatele de la testele de salivă. Acest lucru l-a determinat să spună pe profesorul Victor Iacobescu, șeful ISJ, care luni a susținut o conferință de presă alături de Maria Cristina Andreiana, inspector școlar adjunct al ISJ, că este bucuros de faptul că preșcolarii și elevii olteni au fost sănătoși.

O următoare testare rapidă a copiilor va fi efectuată în prima zi de cursuri din anul 2022, spune șeful învățământului oltean: „Au sosit, în ultima perioadă, în județul nostru 289.100 de teste de salivă. Dacă săptămâna trecută spuneam că am primit încă un eșantion, pot să vă spun că ieri (duminică, 19 decembrie n.r.) am mai primit 58.500 de teste. Directorii au început să vină pentru a le împărți preșcolarilor elevilor pentru prima zi de școală din 2022. Cu toate că au fost câteva sincope, în cele din urmă s-au reglementat și există o stare de mulțumire din partea noastră. Deși au fost câteva teste pozitive, după ce au fost testați PCR de reprezentanții DSP, s-a dovedit că elevii erau sănătoși”.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți