13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat de 43 de ani din Movileni, care s-a tăiat la gât, salvat de jandarmi. Primarul și alți bărbați le-au cerut ajutorul

- Advertisement -

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Movileni, a vrut duminică noaptea să-și pună capăt zilelor. Mai mulți oameni din localitate, printre care și edilul Ion Sorin Toma, au vrut să vină în ajutorul său și au oprit o patrulă de jandarmi, care a pornit în căutarea sa, acesta fiind găsit în cimitirul din apropiere de Movileni, având mai multe tăieturi la gât. Olteanul a fost dus acasă, oamenii legii sunând la 112, iar un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt care i-a acordat primul ajutor.   

Situația considerată foarte gravă care a dus la intenția de sinucidere a bărbatului din Movileni, în vârstă de 43 ani, a fost prezentată de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Surse locale spun că totul s-ar fi întâmplat după ce acesta ar fi avut o ceartă în familie, cu soția.

„O situație care a fost evitată aseară (duminică n.r.), în jurul orei 22:15. Colegii noștri, aflați în timpul serviciului, în comuna Movileni, au fost opriți de un grup de bărbați care păreau foarte agitați. Între aceștia, se afla și primarul comunei care le-a spus pe scurt că au nevoie urgentă de sprijinul lor pentru a-l găsi pe un localnic ce vrea să-și pună capăt zilelor. Jandarmii au alergat către zona indicată de edil, au căutat și au strigat minute în șir până când l-au găsit într-o zonă din apropierea comunei (în cimitir n.r.), prezentând urme de tăieturi în zona gâtului”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Bărbatul a fost condus acasă de jandarmii olteni, trei la număr, iar după ce a fost apelat numărul de urgență 112 o ambulanță l-a preluat pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Ne place să credem că pentru orice problemă există cel puțin o soluție. Și că nici o problemă nu trebuie să ne afecteze într-atât încât să recurgem la gesturi extreme. Ne bucurăm că am reușit să îl găsim pe bărbatul ce a vrut să se sinucidă și să fie preluat de echipajul medical. Suntem alături de comunitate și în orice împrejurare ne facem datoria, suntem întotdeauna oamenii pe care vă puteți baza! Le mulțumim colegilor noștri, oameni curajoși și devotați semenilor: plutonier adjutant Lucian Fieraru, plutonier Alexandru Ulianov și plutonier adjutant Viorel Măceșanu din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Slatina!”, a adăugat reprezentantul IJJ.

Polițiștii olteni au deschis și ei o anchetă în acest caz, iar în urma cercetărilor efectuate în amănunt s-a stabilit că bărbatul nu ar fi avut urme de tăieturi la gât, ci leziuni în jurul acestuia de la funia pe care acesta a folosit-o să se spânzure, legând-o de un arbore, totul întâmplându-se în livada gospodăriei sale.  S-a deschis dosar penal în cauză.

„La data de 19 decembrie, la ora 22:19, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel de urgență 112, de un bărbat, din comuna Movileni, cu privire la faptul că un alt bărbat, în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, fiind găsit de trei jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi având o funie în jurul gâtului. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Potcoava, care, din primele verificări au constatat faptul că bărbatul a fost găsit într-o livadă din grădina locuinței acestuia, în timp ce ar fi încercat să-și pună capăt zilelor folosind o funie legată de un arbore. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru internarea la Secția de Psihiatrie. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți