13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Angajatorii din domeniul serviciilor externe de prevenire și protecție, verificați de inspectorii de muncă din județ

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt a desfășurat săptămâna trecută Campania națională privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități ca servicii externe de prevenire și protecție. Au fost verificați opt angajatori cu astfel de activități, fiind constatate și nereguli. Din fericire nu au fost aplicate amenzi.

„În perioada campaniei care a avut loc între 13 și 15 decembrie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat o serie de controale la opt angajatori din domeniul menționat, în urma acestor verificări fiind dispusă o măsură pentru remedierea deficienței constatate, respectiv netransmiterea în registrul general de evidență a salariaților, a elementelor referitoare la încetarea contractelor individuale de muncă”, a declarat Bogdan Țucă, purtător de cuvânt al ITM.

Campania angajaților Inspecției Muncii oltene a urmărit cu precădere: eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și dispunerea de sancțiuni în consecință; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți