8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Martirii Revoluţiei de acum 32 de ani, comemoraţi miercuri la Slatina

- Advertisement -

22 decembrie este ziua în care an de an, în municipiul Slatina, sunt comemoraţi eroii martiri căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989, în memoria locuitorilor judeţului Olt care au murit atunci fiind ridicată o troiță pe platoul din fața Casei de Cultură a Tineretului.

2021 este anul în care s-au împlinit 32 de ani de la victoria împotriva comunismului, activităţile dedicate acestui eveniment desfăşurându-se miercuri dimineață la Troiţa Eroilor Revoluţiei din Slatina. La manifestări au fost prezente autorități locale, dar şi judeţene, iar printre oficiali s-au aflat prefectul de Olt Florin Homorean, care și dat citire unui mesaj privind semnificația zilei în care la Slatina sunt comemorați martirii Revoluției din ’89, Virgil Delureanu, Ionuț Ivan, vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Emil Moț, primarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, viceprimar al municipiului, revoluţionari, reprezentanţi ai instituțiilor din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale şi filialelor judeţene ale partidelor politice, respectiv PSD, PNL și USR.

După onorul dat gărzii de onoare de reprezentantul Guvernului în teritoriu, a urmat o scurtă slujbă de comemorare a eroilor olteni de la Revoluția de acum 32 de ani, ținută de un sobor de preoți al Episcopiei Slatinei și Romanaților, pentru ca mai apoi autorităţile să depună coroane şi jerbe de flori la troiţa restaurată în urmă cu cinci, pentru a-i omagia pe aceștia. Activitățile dedicate zilei de 22 decembrie s-au încheiat la Slatina cu defilarea gărzii de onoare, alcătuită din pompieri și jandarmi, pe cântecele patriotice interpretate instrumental de membrii Fanfarei de Estradă Lyra Band a Primăriei municipiului Slatina.

Potrivit datelor de pe placa comemorativă a troiţei din faţa Casei de Cultură a Tineretului Slatina, la Revoluția din decembrie 1989 şi-au pierdut viaţa şi 11 locuitori ai județului Olt: sublocotenent Ion Argherie din Rotunda, maior Andrei Burcea din Caracal, Adrian Călin din Vlădila, sublocotenent Nicolae Ciobanu din Tufeni, Silviu Motohan din Traian, sublocotenent Victor Olaru din Pârşcoveni, sublocotenent Daniel Gh. Popa din Comani – Drăgăneşti Olt, Gheorghe Ioan Radu din Slătioara, Ion Sasu din Slatina, sublocotenent Iancu Sîrbulescu din Obârşia şi Doru Surghe din Vişina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți