8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce spune conducerea uzinii de aluminiu ALRO despre o eventuală închidere iminentă a activității de producție

- Advertisement -

În presa națională și locală de miercuri au apărut miercuri mai multe articole cu privire la o posibilă închidere a uzinii de aluminiu ALRO de pe platforma industrială a municipiului Slatina, din cauza prețurilor ridicate la energia electrică. Chiar mai mulți sindicaliști au susținut și o conferință de presă în cadrul căreia Constantin Popescu, președintele Sindicatului Liber Aluministul, a anunțat că în condițiile opririi unor capacități de producție din cauza problemelor de achiziție a energieie electrice, precum și a prețului crescut al acesteia, peste o mie de salariați ai ALRO ar putea fi trimiși în șomaj tehnic. De aceea, în cursul după-amiezii de miercuri, conducerea fabricii, care este cel mai mare consumator de energie electrică din România, a ținut să vină cu precizări referitor la închiderea iminentă a activității de producție.

Uzina de aluminiu de pe platforma industrială a Slatinei îi anunță pe investitori și publicul interesat că în forurile statutare nu s-a luat nici o decizie în acest sens, se arată într-un comunicat remis de ALRO.

„Cu privire la știrile apărute in presa românească referitoare la închiderea iminentă a activității de producție, societatea anunță investitorii și publicul interesat că nu a luat o decizie în acest sens în forurile statutare, în ciuda situației excepționale de pe piețele de energie și gaze. Conducerea societății privește cu îngrijorare evoluțiile recente ale prețului energiei, considerând nivelurile atinse în ultimele zile ca fiind nefundamentate și nesustenabile din punct de vedere economic”, spune conducerea fabricii.

Sursa citată mai arată că situația economică este fluidă și extrem de volatilă, iar în momentul în care conducerea societății ALRO Slatina va lua decizii de impact pentru societate și investitori, va anunța acest lucru potrivit reglementărilor în vigoare.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți