32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Aproape un kilogram de bijuterii, zeci de mii de euro, sute de mii de lei și droguri s-au găsit la perchezițiile efectuate în Corabia și Caracal

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea Parchetului Corabia, au efectuat luni 20 de descinderi domiciliare, în orașul Corabia și municipiul Caracal, la mai multe persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă. În urma acestora, anchetatorii au găsit aproape un kilogram de bijuterii, zeci de mii de euro, sute de mii de lei, dar și substanțe psihoactive.

„Din cercetări a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar dacă banii nu erau returnați ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora. În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, opt tablete de culoare albastră (total patru grame) și două pliculețe cu praf de culoare alb (total două grame). De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, două tablete, un aparat GPS, cinci laptopuri, două dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că cinci persoane, bănuite de comiterea faptelor, au fost conduse la sediul unității de poliție, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii și continuării cercetărilor, urmând a fi propuse măsuri legale.

Percheziţiile s-au fost desfăşurat cu sprijinul mascaților de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Olt, polițiștilor Serviciului Județean de Transporturi Olt, polițiștilor de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți