ALRO Slatina anunță oficial că se diminuează activitatea de producție a aluminiului primar

După ce săptămâna trecută sindicaliștii anunțau că activitatea de producție va fi închisă iminent la ALRO Slatina, însă compania nu luase încă o decizie în acest sens, având în vederea creșterea prețurilor la energia electrică și gaze, iată că la începutul acestei săptămâni reprezentanții uzinei de aluminiu de pe platforma industrială a municipiului confirmă acest lucru. Se va diminua activitatea de producție a aluminiului primar, afirmă ALRO, însă societatea, deocamdată, nu confirmă și faptul că peste o mie de salariați ar putea fi trimiși în șomaj tehnic.

Activitatea de producție a aluminiului primar se va diminua la fabrica ALRO, de la cinci hale de electroliză la două hale, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul uzinei de aluminiu de directorul general Gheorghe Dobra și Marian Daniel Năstase, președintele Consiliului de Administrație.

„Societatea anunță investitorii și publicul interesat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022. Programul de producție se bazează pe câteva principii economice solide, precum prezervarea lichidității, îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate de către companie, inclusiv plata la timp a salariilor, a impozitelor și taxelor și a serviciului datoriei pentru creditele angajate, precum și adoptarea unui model de business care țintește pe de-o parte să reducă dependența de energia electrică, iar pe de altă parte să mențină pe cât posibil portofoliul de produse, cu excepția celor neprofitabile sau cu marja de profit foarte mică. În acest sens, activitatea de producție a aluminiului primar se va diminua, de la cinci hale de electroliză la doua hale, cu implementarea de măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă și eficientă atunci când condițiile de pe piețele de energie vor reveni la normal. În ceea ce privește portofoliul de produse, societatea intenționează să păstreze sau chiar să crească portofoliul de produse procesate și să diminueze portofoliul de produse primare, astfel încât să rezulte un mix de producție echilibrat și eficient.

În anul 2022 se vor implementa și măsuri de reducere a costurilor și de eficientizare a activității, iar cantitățile de metal primar care nu vor mai fi produse, vor fi compensate parțial cu metal reciclat sau cu metal primar cumpărat de la terți. Societatea apreciază că o parte din furnizorii și din clienții săi vor fi afectați de măsurile propuse, astfel încât și-a propus să angajeze cu acestea discuții constructive în vederea diminuării impactului și asigurării condițiilor de repornire a capacităților”, se arată în comunicatul ALRO Slatina.

Însă, chiar dacă este diminuată activitatea de producție, pentru moment conducerea societății nu are în vedere, pentru moment, și concedieri ale personalului angajat.

„Conducerea societății nu are în vedere pentru moment concedieri ale personalului angajat, ci doar măsuri pentru eficientizarea folosirii forței de muncă, măsuri care pot cuprinde inclusiv perioade de șomaj tehnic sau devansarea și cumularea unor revizii și reparații. Cu privire la investițiile în curs, societatea se va concentra doar pe acele investiții care vor aduce câștiguri și îmbunătățiri imediate ale activității sale sau care sunt necesare în vederea conformării cu operarea sigură și legală. Celelalte investiții vor fi amânate pentru o dată ulterioară, în funcție de evoluțiile din economie. Conducerea societății își exprimă încrederea ca societatea va traversa cu succes actuala perioadă dificilă și va informa din timp investitorii și publicul interesat despre evoluția situației sale, în conformitate cu regulile pieței de capital. Informațiile financiare relevante vor fi publicate, ca de obicei, potrivit calendarului financiar anual”, se mai precizează în comunicatul semnat de Dobra și Năstase.

Comunicatul de presă integral al conducerii ALRO Slatina îl găsiți accesând acest LINK.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<