11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o tonă de materiale pirotehnice, găsită și confiscată de polițiști în urma a două descinderi la Stoicănești

- Advertisement -

Aproximativ o tonă de articole pirotehnice au fost ridicate de poliţişti, în dimineața zilei de marți, după ce oameni ai legii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Poliției Olt au efectuat două percheziții domiciliare, în comuna Stoicănești. Descinderile au avut loc pentru documentarea activității a doi bărbați, din localitate, bănuiți de comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

„În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit aproape 950 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept, în vederea comercializării, care a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, urmând ca la finalizarea acestora, să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Descinderile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliției Olt.

Potrivit IPJ, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă: orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept; comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile T 1 și P 1 către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani; comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale în domeniul materiilor explozive!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți