20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Fostul edil al orașului Scornicești și doi consilieri locali din Coteana, anchetați de ANI

- Advertisement -

26 de actuali sau foști aleși locali sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate pentru stare de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă, însă sunt și situații în care ANI a sesizat organele de urmărire penală. Printre ei se numără Ioan Prioteasa, fostul edil al orașului Scornicești, și doi consilieri din Consiliul Local Coteana, respectiv social democrații Gheorghe Vlad și Constantin Țancu.

În cazul fostului edil, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curți. Acesta este cercetat deoarece există indicii că ar fi semnat o serie de documente cu privire la o firmă, care era administrată de soția sa. Astfel, avantajul patrimonial pe care acesta l-ar fi creat este de puțin peste 19.000 de lei.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Ioan Prioteasa a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de articolul 301 din Codul penal, întrucât, a semnat o serie de documente cu privire la societatea comercială în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, creând astfel un avantaj patrimonial pentru societate în sumă de 19.480 Lei”, se precizează într-un comunicat remis de ANI.

Gheorghe Vlad și Constantin Țancu sunt consilieri PSD în CL Coteana, fiind anchetați de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese administrativ.

„În perioada exercitării mandatului 2020 – 2024, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Coteana privind stabilirea impozitelor și taxelor locale precum și a taxelor speciale pentru anul 2021, fără a anunța la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problema respectivă, deși avea posibilitatea să anticipeze că o decizie prin care s-ar aproba anularea taxelor pentru utilajele agricole prezintă un avantaj pentru sine, acesta deținând mai multe utilaje agricole. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile articolelor 70 şi 71 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile articolul 228, alineat 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 57/2019”, a transmis ANI referitor la motivul pentru care cei doi consilieri locali sunt cercetați.

Ionuț Dima, primarul din Coteana, consilierii social democrați Vlad și Țancu sunt în vizorul ANI în urma unor reclamații pe care consilierii PRO România le-au depus împotriva lor, însă consideră că până la urmă situația se va clarifica în cazul acestora.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți