Protest în fața celei mai mari unități sanitare din județul Olt

Platoul din fața Spitalului Județean de Urgență Slatina, cea mai mare unitate medicală din județul Olt, a fost luat cu asalt marți de mai mulți angajați TESA. Aceștia au protestat cerându-și drepturile salariale care li se cuvin, respectiv așa cum prevede Legea 153 din 2017, salariații continuând astfel protestul pe care personalul medical din unitățile sanitare oltene, și anume sute de membri SANITAS, l-au demarat înainte de Crăciun printr-o grevă japoneză.

„Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina protestează cu solidaritate alături de colegii participanți la Mitingul național al lucrătorilor din Sănătate organizat de către Federația Solidaritatea Sanitară din Romania! Lucrătorii din toate unitățile sanitare trebuie să beneficieze de drepturile salariale cuvenite. Doar împreuna vom reuși”, este mesajul transmis marți de sindicaliștii Cartel Alfa.

Motivul protestelor demarate săptămâna trecută de sindicaliștii Samitas este acela că Executivul a decis acordarea unei majorări salariale doar pentru o parte din personalul din Sănătate și doar cu o pătrime din diferența salariului de bază pe anul 2022.

Revendicările cerute de personalul medical sunt:

  1. Acordare drepturilor salariale legitime: plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toți lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA); raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază amintit anterior pentru toate categoriile de salariați și calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.
  2. Recunoașterea schimbului de tură ca timp de muncă și recunoașterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniștii din Sănătate.
  3. Renegocierea părții privitoare la sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acțiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<