2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei bărbați în arest și unul cercetat sub control judiciar, în dosarul cămătarilor din Corabia și Caracal

- Advertisement -

UPDATE: Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în Arestul Poliției Olt, în urma perchezițiilor desfășurate luni de polițiști și mascați în orașul Corabia și municipiul Caracal, în dosarul în care se fac cercetări pentru cămătărie, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă. În urma deciziei procurorilor Parchetului Corabia, trei dintre aceștia au fost prezentați marți în fața magistraților Judecătoriei Corabia, care au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. În cazul celui de-al patrulea, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.   

Știrea inițială: 20 de descinderi au fost efectuate luni în orașul Corabia și municipiul Caracal de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și din Corabia, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Corabia, la persoane bănuite de camătă, șantaj, lovire sau alte violențe și contrabandă. Aproape un kilogram de bijuterii ce par a fi din aur, zeci de mii de euro, sute de mii de euro și droguri au găsit anchetatorii și s-au confiscat, iar dintre cei cinci suspecți duși la audieri cu privire la acuzațiile aduse, patru au fost reținuți și încarcerați în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„În urma audierilor și activităților de cercetare penală desfășurate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de patru bărbați, din care trei sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de camătă și unul este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj, fiind continuate cercetările. Cei patru suspecți au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Olt, urmând ca astăzi (marți n.r.) să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cu propuneri legale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Din cercetările oamenilor legii a reieșit că, din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora.

Iar după perchezițiile domiciliare din Corabia și Caracal, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, opt tablete de culoare albastră (total patru grame) și două pliculețe cu praf de culoare alb (total două grame). De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, două tablete, un aparat GPS, cinci laptopuri, două dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum și mai multe documente și înscrisuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți