9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Target atins de DGASPC Olt. A reușit angajarea a 20 de asistenți maternali în 2021, iar în 2022 caută încă zece

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a reușit să-i angajeze pe toți cei 20 de asistenți maternali profesioniști din rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie. Acesta a fost target-ul ce a trebuit atins de instituție în acest an, iar pentru anul 2022 și-a propus să mai găsească încă zece asistenți maternali.

Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASPC are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar. Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

Începând cu 1 ianuarie 2021 până în prezent, au fost depuse la sediul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt 45 de cereri de evaluare de persoane cu domiciliul în județ care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, iar din acestea 16 cereri au fost evaluate favorabil, cinci sunt în curs de evaluare și 24 au fost respinse.

„De la începutul anului și până acum au fost angajați 20 de asistenți maternali profesioniști, astfel că a fost îndeplinit indicatorul prevăzut pentru anul 2021. În cursul acestei Iuni (decembrie n.r.), DGASPC Olt a informat trei primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se precizează într-un comunicat remis de DGASPC.

Întrucât în anul 2022 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi, instituția face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți