Compania de Apă Olt, noi investiții în municipiul Caracal

Compania de Apă Olt anunță că a atribuit cel de-al 20-lea contract de lucrări din totalul celor 26 incluse a primi finanțare în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 – 2020”. Acesta va demara în anul 2022 și constă în realizarea unor lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Caracal, fiind al doilea proiect de investiții pe care compania îl are în derulare în urbe.

Potrivit CAO, în cadrul contractului de lucrări „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și apă uzată inclusiv surse de apă existente în aglomerarea Caracal” se vor realiza următoarele investiții: reabilitare rețea apă – 53,003 kilometri; extindere rețea apă – 7,443 kilometri; reabilitare rețea canalizare – 13,66 kiloemtri; extindere rețea de canalizare – 18,26 kilometri; construcția a opt stații de pompare apă uzată; conductă refulare – 3,85 kilometri; reabilitarea a 58 de puțuri.

Valoarea totală a contractului este de peste 109 milioane de lei, fără TVA, din care, conform schemei de finantare, 85% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, 135 constituie co-finanțare natională (buget de stat) și 2% constituie co-finanțare  locală (buget local). Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislatiei românesti în domeniu, operatorului economic Asocierea STYH A&A SRL (lider de asociere), Electro-Alfa International SRL, Rescomt SRL.

„Acesta este cel de-al doilea contract de lucrări pentru municipiul Caracal, din cadrul proiectului «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 – 2020». Cele mai multe fonduri din acest proiect au fost direcționate către municipiul Caracal deoarece infrastructura de apă și canalizare este foarte veche și este necesară modernizarea și extinderea ei. Compania de Apă Olt contribuie astfel la dezvoltarea municipiului Caracal, oferindu-le cetățenilor apă de o mai bună calitate și îmbunătățind standardele de viață. Investim azi pentru municipiul Caracal de mâine”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Sursa citată mai arată că municipiului Caracal i-au mai fost alocați aproximativ 36 de miloane de lei, fonduri europene, în cadrul primului contract de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<