9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean a premiat performanțele sportivilor și antrenorilor din Olt. S-au acordat 21 de premii în cuantum de 60.000 de lei

- Advertisement -

Sportivii și antrenorii din Olt care au avut cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice, respectiv Campionatele Europene și Balcanice, au fost premiați miercuri în Sala Europa a Consiliului Județean. În cadrul festivității de premiere, al cărei amfitrion a fost Ionuț Ivan, vicepreședinte al CJ Olt, s-au acordat 21 de premii, aleșii județului aprobând în ultima ședință ordinară din acest an suma de 60.000 de lei pentru oferirea acestora. Dacă valoarea celui mai mic premiu a fost de 1.500 de lei, valoarea celui mai mare a ajuns până la 6.500 de lei.

Irina Ciobanu, alături de antrenorul său Petre Arnăutu, au obținut cel mai bun premiu pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și obținerea locului al V-lea, performanță obținută ultima dată la Slatina în anul 1996, tot de o sportivă la tenis de masă. Adinei Diaconu i-a revenit locul II, la fel și antrenorului îndrumător Andreea Zanfir, pentru plasarea pe locul secund la Campionatele Europene de Tenis de Masă – seniori.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Consiliul Județean Olt, un alt sport care ne-a oferit rezultate foarte bune la campionatele balcanice a fost atletismul. Andrei Neagoe și antrenorul său, Daniel Bărbuți, au fost premiați pentru performanța de a obține primul loc la Campionatele Balcanice, ștafetă 4×100 metri, masculin – seniori.

Antrenorul Aurelian Costea a reușit performanța de a avea nu mai puțin de șapte sportivi clasați în primele trei locuri la Campionatele Balcanice de Taekwondo. Cele mai mari reușite au fost ale Georgianei Mezdrea și Alinei Bălașa, care s-au clasat pe locul I la Campionatele Balcanice de Taekwondo seniori, respectiv cadeți – feminin. Costea Luca, Șerban Iulia, Drăgușin David și Nistor Maria sunt sportivii care au reușit performanța de a urca pe poziția a doua a podimului la Campionatele Balcanice de Taekwondo, fiecare la categoria sa de vârstă și kilograme.

Datorită rezultatelor deosebite pe care le obține, premiat de Consiliul Județean Olt în fiecare an, este Felicia Coneschi, care se pare că pregătește o altă viitoare campioană, pe Andreea Jifcu, aceasta obținând locul al II-lea la Campionatele Balcanice, simplu, juniori II – feminin.

Pentru locul III, la Campionatele Balcanice de Atletism din Turcia, reprezentanții CJ Olt l-au premiat și pe Daniel Budin. Acesta este un alt sportiv cu performanțe ce n-a lipsit de la nicio festivitate de premiere a CJ. Sophie Costea a avut și ea un rezultat bun obținut anul acesta, respectiv locul III la Campionatele Balcanice de Taekwondo.

Rezultate deosebite la Campionatele Europene, de data aceasta la Box, au avut sportivi din județul Olt precum Mihaela Costina Bădescu, care alături de profesorul antrenor Cristian Dragomir, a obținut locul V la Campionatele Europene, categoria 48 de kilograme, juniori – feminin. Tot la box și doar la vârsta de 14 ani, Georgian Octav Militaru, alături de Vladu Valerian, a reușit să se claseze pe un loc V la Campionatele Europene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți