12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii veterinari olteni au suspendat activitatea unei rulote fast food și au confiscat aproape 50 kilograme carne de porc

- Advertisement -

Medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au continuat controalele și în perioada Crăciunului și în preajma Anului Nou, astfel încât în ultima săptămână au efectuat 72 de controale, inclusiv cu polițiștii și jandarmii olteni, în urma acestora fiind descoperite mai multe nereguli. S-a dat o amendă de 10.000 de lei, dar au fost și avertismente, iar în această perioadă s-au confiscat și aproape 50 kilograme carne de porc, totodată fiind suspendată și activitatea unei rulote fast-food.   

„S-a aplicat o sancțiune contravențională conform HG 984 din 2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 10.000 de lei și 11 avertismente conform OG 2 din 2001, la magazine alimentare, unități de panificație, restaurante, fast-food-uri, un bar, pentru condiții de igienă necorespunzătoare; supraaglomerare în depozite și nerespectarea compatibilității produselor la depozitare; neconcordante la termenele de valabilitate; produse neetichetate corespunzătoare; desfășurarea de activități fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. S-au reținut oficial aproximativ 50 kilograme carne de porc, pentru etichetare necorespunzătoare, care a fost dirijată către unitate autorizată sanitar veterinar în vederea neutralizării. A fost emisă o ordonanță privind interzicerea desfăşurării activităţii din unitățile supuse înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru o rulotă fast food.

Fără probe pozitive în urma celor peste 4.000 de examene trichineloscopice efectuate

Aflându-ne încă în mijlocul sărbătorilor de iarnă, DSVSA Olt recomandă consumatorilor să se aprovizioneze cu produse alimentare, carne de porc şi produse din came de porc numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, astfel având certitudinea că, atât carnea cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică. În perioada 1 – 30 decembrie, la nivelul celor cinci circumscripții sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale de pe raza județului Olt, respectiv cele din Slatina, în cadrul Pieței Agroalimentare Zahana și Pieței Agroalimentare Frații Buzești, Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești Olt s–au efectuat 671 de examene trichineloscopice, nefiind probe pozitive.

De asemenea, și medicii veterinari de liberă practică împuterniciți au efectuat de 3.535 examene trichineloscopice la porcii sacrificați în gospodăriile proprii din mediul rural, cu rezultat negativ privind prezența parazitului Trichinella spp.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți