6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni, la datorie de Anul Nou. Bărbat de 50 de ani, cercetat pentru vânzarea ilegală în Slatina a mai multor baterii de artificii

- Advertisement -

La fel ca și polițiștii din județ, și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor asigura în minivacanța de Anul Nou misiunile de ordine și siguranță publică, prin suplimentarea efectivelor de jandarmi. În perioada 31 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, o atenție deosebită va fi acordată respectării legislației referitoare la materialele pirotehnice, obiecte care ar putea răni sau crea stări de pericol, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Nu mai târziu de joi, 30 decembrie, în municipiul Slatina, oamenii legii au găsit la un bărbat de 50 de ani mai multe baterii de artificii, care ulterior au fost confiscate.

„În data de 30 decembrie, în municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 50 ani, care deținea și oferea spre vânzare materiale pirotehnice constând în nouă baterii din tuburi de tragere categoria F 2, a câte 36 de focuri fiecare. Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunea de «orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept», faptă prevăzută și pedepsită de articolul 37, litera a), în conformitate cu Legea 126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive”, a declarat Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Sursa citată mai arată că astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe linia comercializării ilegale a materialelor pirotehnice.

„Atragem atenția asupra potențialului pericol generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii.  Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor, pentru a preveni producerea unor accidente. Pentru a evita situațiile neplăcute la care vă puteți expune, Jandarmeria Olt vă recomandă să respectați măsurile impuse de autoritățile competente și, nu în ultimul rând, să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi”, este mesajul transmis de reprezentantul IJJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți