Revelion 2022: Ce orașe au anulat focurile de artificii și care dintre ele vor face spectacol la trecerea dintre ani

Miliarde de oameni din toată lumea se pregătesc să întâmpine anul 2022, după încă un an tumultos și copleșit de pandemie, marcat la final de noi restricții, recorduri ale cazurilor de infectare, dar și de speranța că noul an va aduce vremuri mai bune. Festivitățile de Revelion vor fi mult mai restrânse decât în alți ani atât în țară, cât și în afara ei.

În România, de Revelion, potrivit estimărilor de la acest moment, vor fi organizate aproximativ 60 evenimente publice, la care ar putea participa peste 120.000 persoane, scrie Agerpres. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate la Bucureşti (15.000 persoane), Craiova, Piatra Neamţ şi Ploieşti (câte 10.000 persoane).

La București, concertul de Anul Nou s-a mutat din Piața Constituției în Parcul Titan (IOR) din sectorul 3, acolo unde vor cânta Carla’s Dreams, Puya şi Manuel Riva, iar, la miezul nopții, va fi un spectacol de artificii, lumini, lasere, flăcări și videoproiecție.

La Craiova vor cânta de Revelion Inna, Alina Eremia, Casual Band şi Bryana Holingher, în timp ce Brașovul și Constanța vor dansa pe muzica mai multor DJ-i români.

Situația petrecerilor de Revelion din străinătate: festivități anulate sau reduse drastic

Festivităţile încep în statul insular Samoa, după care vin la rând Australia, Asia şi Europa, America de Sud, Coasta de Est a Statelor Unite, California și, în final, Hawaii.

Petrecerile cu o participare numeroasă, precum şi focurile de artificii au fost anulate în multe locuri de pe glob, spre exemplu la Londra şi Paris. În alte părţi, festivităţile au fost restrânse semnificativ, inclusiv la Madrid şi Rio.

La Berlin, nu va avea loc tradiţionalul foc de artificii de la poarta Brandenburg şi nici petreceri cu sute de mii de persoane. Postul de televiziune public ZDF oferă însă un spectacol pe scena căruia vor urca artişti precum Bonnie Tyler şi Marianne Rosenberg, printre alţii.

Germania a introdus recent restricţii privind socializarea din cauza temerilor privind transmiterea rapidă a variantei Omicron, precum şi o interdicţie generală asupra comercializării artificiilor în ultimele zile ale anului.

Obiectivul măsurilor este de a uşura povara asupra spitalelor în perioada pandemică. În unele oraşe, artificiile sunt complet interzise în anumite zone. Forţele de ordine au anunţat că vor spori numărul controalelor.

Revelionul de la Moscova, aproape fără restricții. New York-ul invită din nou spectatorii în Times Square

În Sydney, spectacolul gigantic de artificii urmează să se desfăşoare în prezenţa publicului, iar cei care doresc să asiste trebuie să cumpere bilet pentru unul dintre cele 30 de locuri special amenajate.

În Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, cu o înălţime de 828 de metri, va găzdui din nou un foc de artificii spectaculos, completat cu un spectacol de laser şi lumini.

În capitala Rusiei, Moscova, sunt foarte puţine restricţii în vigoare, chiar dacă, spre deosebire de Emiratele Arabe Unite, rata de vaccinare este mai scăzută. Printre alte evenimente, un grandios foc de artificii va avea loc în Piaţa Roşie.

La New York, ca şi în anii precedenţi, festivitatea va fi transmisă în direct la televiziune şi online, inclusiv coborârea celebrului glob din cristal. Tradiţionala petrecere din Times Square se va desfăşura din nou în prezenţa spectatorilor, dar toţi participanţii trebuie să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<