9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de gimnaziu și liceu din Olt, testați la reînceperea școlii. Un rezultat pozitiv la COVID-19 în cazul unui elev de la un liceu din Slatina

- Advertisement -

Vacanța de iarnă s-a încheiat pentru elevii de gimnaziu și liceu care de luni, 3 ianuarie, s-au întors în bănci. Bineînțeles, ca și în ultimele săptămâni din decembrie, aceștia nu au putut să plece de acasă până când părinții nu le-au făcut testele pe bază de salivă pentru a depisa o posibilă infecție cu virusul SARS-CoV-2. Iar potrivit profesorului Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, în județ s-a raportat un singur rezultat pozitiv la testele rapide.

Rezultatul pozitiv la testul antigen a fost în cazul unui elev de la Colegiul Național „Radu Greceanu” din municipiul Slatina. Acum, potrivit șefului învățământului oltean, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt sunt cei care vor preleva probe ce urmează a fi lucrate în laborator, prin efectuarea unui test RealTime-PCR, pentru confirmarea sau infirmarea infecției cu noul Coronavirus.

De când a început efectuarea testelor rapide pe bază de salivă în unitățile școlare, 13 cursanți din județ au avut rezultate pozitive, însă toate acestea au fost infirmate în urma testelor PCR efectuate de specialiștii DSP Olt în laborator.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți