13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă un oltean și-a pierdut viața după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Crește numărul persoanelor din județul Olt care au murit după ce au fost confirmați cu noul Coronavirus. Iar de la începutul pandemiei și până în prezent, sunt 738 care au încetat din viață, ultimul deces fiind raportat luni de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt și Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre o femeie de 88 de ani, din mediul urban, care nu era vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2. Aceasta s-a internat pe 13 decembrie la Spitalul Municipal Caracal, în aceeași zi fiind și diagnosticată cu COVID-19. Din păcate, în prima zi a anului 2022, inima acesteia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficienta respiratorie manifesta, bronhopneumonie și infecția COVID. Bătrâna avea și comorbidități, respectiv insuficiență cardiacă congestivă clasa III, sechele infarct miocardic poster inferior stâng, colecistită litiazică și demență mixtă.

În ultimele zile ale lui 2021 s-a înregistrat și un nou deces al unui oltean care era vaccinat împotriva Coronavirusului în luna mai a anului trecut cu produsul biologic Pfizer-BioNTech. Cu acest deces în județul Olt sunt opt persoane confirmate cu SARS-CoV-2 și care se vaccinaseră împotriva virusului ucigaș. Dacă această femeie se imunizase cu produsul biologic de la Pfizer și a murit, ceilalți șapte olteni au fost vaccinați anti COVID-19 cu următoarele seruri – doi tot cu Pfizer-BioNTech, câte unul cu Moderna și AstraZeneca, dar și trei cu Janssen (Johnson & Johnson).

Situația epidemiologică la zi

26.340 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

1 caz nou

25.488 persoane vindecate de la începutul pandemiei

15 persoane internate în spital, niciuna nefiind pe vreo secție de Anestezie și Terapie Intensivă

96 persoane aflate în izolare la domiciliu

46 persoane aflate în carantinare la domiciliu

3 pacienți internați în unități medicale, confirmați cu noul Coronavirus, cu rezultat pozitiv la retestare

133.242 teste efectuate de la începutul pandemiei

738 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți