17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Semafoare cu buton, instalate de angajații DASIP Slatina în șase puncte aglomerate din municipiu. Autoritățile doresc fluidizarea traficului

- Advertisement -

Angajații Direcției Administrarea Străzilor și Iluminat Public a Primăriei Slatina au început să instaleze de marți, 4 ianuarie, sisteme inteligente, respectiv semafoare cu buton, în șase puncte aglomerate din municipiu, scopul implementării acestui proiect fiind cel de a fluidiza traficul în zona acestor treceri de pietoni. Concret, prin montarea acestor semafoare, majoritatea fiind în Steaua, un cartier aglomerat al localității, circulația autovehiculelor se reglează în funcție cu forfota creată de pietoni în aceste puncte. Trecătorii trebuie numai să apese pe butonul semaforului, apoi să aștepte doar patru minute în care le va fi permis să treacă drumul. De asemenea, mașinile vor putea trece prin zonele respective mult mai repede, iar astfel nu se vor mai crea nici ambuteiaje.

Durata de instalare a sistemelor inteligente este până la sfârșitul lunii ianuarie și, potrivit muncitorilor DASIP Slatina, traficul rutier nu va fi afectat.

„Instalăm semafoare cu buton, care au rolul să fluidizeze traficul rutier, astfel încât să nu se formeze ambuteiaje, pentru că șoferii așteaptă foarte mult la trecerile de pietoni. Chiar dacă pietonul apasă butonul, tot stă patru minute și așteaptă, avantajând traficul rutier. Montarea acestui sistem a început de astăzi (marți n.r.), cu săpătura pentru stâlpi. În următoarele trei săptămâni vor fi montate circuitele și se vor face legăturile pentru energia electrică. Traficul rutier nu va fi afectat, pentru că lucrările se fac pe trotuar. Cele mai multe sunt amplasate în Cartierul Steaua, pentru că aici este aglomerație mare, sunt multe magazine, platforma industrială, mulți oameni vin din zona rurală”, spun reprezentanții DASIP Slatina.

Semafoarele cu buton se vor instala în zona a șase treceri de pietoni, respectiv pe strada Ecaterina Teodoroiu, după sensul giratoriu de la Steaua, spre ieșirea din municipiul Slatina către comuna Brebeni (foto principală n.r.); la trecerea de la supermarketul LIDL din Steaua; pe Strada Ecaterina Teodoriu, la trecerea din fața Băncii Transilvania, unde se află și stația de autobuz; la trecerea de la BEKAERT; pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, la trecerea de la Serviciul Rutier Olt – Permise Auto (foto interior articol n.r.); pe strada Primăverii, intersecție cu strada Lalelelor, în fața magazinului GIMAR LUX.

Valoarea întregului proiect implementat la începutul acestui an în municipiul Slatina este de 162.000 de lei, fără TVA, banii fiind alocați de la bugetul local.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți