10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

ITM Olt, amenzi de 70.000 de lei date în decembrie. Cea mai mare a fost primită de un angajator din Scornicești, care avea doi muncitori la negru

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în ultima lună a anului trecut, 160 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. S-au constatat mai multe deficiențe pentru care au fost aplicate peste 50 de amenzi, în cuantum de 70.000 de lei, cea mai mare fiind primită de un angajator din Scornicești, cu domeniu de activitate panificație, ce avea doi muncitori la negru.

În urma celor 160 de controale efectuate în decembrie 2021, s-au identificat 139 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 57 sancțiuni, din care 51 avertismente și șase amenzi în valoare totală de 70.000 lei.

„Luna trecută, inspectorii de muncă au identificat două persoane care desfășurau muncă nedeclarată în cadrul unui angajator din localitatea Scornicești, cu obiect de activitate panificație, amenda aplicată fiind de 40.000 lei”, a declarat Bogdan Țucă, purtător de cuvânt al Inspecției Muncii Olt. Sursa citată mai spune că în ultima lună a anului trecut au fost comunicate ITM Olt și 14 evenimente, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

Cât despre cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă olteni acestea au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți