10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii, misiuni de ordine și siguranță publică de Bobotează în trei comune oltene

- Advertisement -

Zeci de efective de ordine publică din cadrul Jandarmeriei Olt vor fi angrenate în ziua de Bobotează în mai mule misiuni de asigurare și menținere a climatului de ordine și siguranță publică. Jandarmii olteni vor fi la slujba ce are loc la Mănăstirea Călui, din comuna Călui, și la manifestări culturale ce au loc în alte două localități oltene.

„Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și pentru respectarea măsurilor sanitare specifice de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, jandarmii vor fi prezenți la slujba religioasă cu ocazia sărbătorii Botezul Domnului de la Mănăstirea Călui și manifestări culturale organizate în comunele Ghimpețeni și Nicolae Titulescu. Jandarmii, împreună cu celelalte forțe de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, pe timpul slujbelor la lăcașurile de cult din aria de competență, în zona de distribuire a apei sfințite, pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a manifestărilor, în vederea prevenirii aglomerărilor de persoane sau a altor incidente”, a declarat Simona Floricel, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Potrivit aceleiași surse, pentru buna desfășurare a acestor evenimente sunt stabilite echipe de dialog, patrule pedestre, patrule de siguranță publică și alte dispozitive care au ca principal scop siguranța oamenilor, ce vor fi adaptate în funcție de situațiile concrete.

Oamenii legii le recomandă participanților să respecte măsurile sanitare specifice pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor COVID-19 prin purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, distanțarea fizică față de alte persoane, să manifeste calm şi înţelegere faţă de măsurile stabilite de organizatori și să respecte indicațiile forțelor de ordine prezente la fața locului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți