10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânăr din Potcoava, amendat cu 3.000 de lei după ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu

- Advertisement -

În primele zile ale Anului Nou, forțele de ordine din județ au continuat acțiunile pe linia prevenirii și cobaterii infectării cu virusul ucigaș SARS-CoV-2. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, iar un tânăr de 28 de ani, din orașul Potcoava, a fost amendat cu 3.000 de lei, după ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, acesta revenind recent din Marea Britanie. S-a întâmplat de două ori în aceeași zi, odată nefiind găsit acasă, iar a doua oară oamenii legii l-au găsit pe o stradă din localitatea de domiciliu.

Totul s-a petrecut în data de 4 ianuarie.

„În jurul orei 15:00, în timp ce efectuau activități de verificare a persoanelor aflate în carantină sau izolare, polițiștii din cadrul Poliției orașului Potcoava au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 de ani, aflat în carantină, nu a fost găsit la adresa declarată. Ulterior, în jurul orei 22:30, tânărul din Potcoava a fost identificat pe o stradă din localitate, constatându-se faptul că nu a respectat măsura carantinei. Acesta a fost sancționat contravențional cu 3.000 de lei, fiindu-i recomandat să respecte măsurile dispuse de autoritățile sanitare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Cu privire la cele constatate de polițiști, aceeași sursă spune că au fost informați și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Aproape 3.000 de persoane verificate în patru zile

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat în perioada 3 – 6 ianuarie activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative.

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

Zilnic, peste 150 de forţe de ordine au participat la misiunile desfășurate în județ, fiind verificate 167 de societăți comerciale, 196 de mijloace de transport persoane, precum și aproximativ 3.000 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020, în cuantum de 12.500 de lei, dintre care 32 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 8.500 de lei, și două sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu, în valoare de 4.000 de lei.

Autoritățile recomandă tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri. Poliţiştii olteni continuă acţiunile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți