18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Patronii de pe litoral se plâng din nou de plaja lărgită din Mamaia. Promisiunea făcută de ministrul Turismului

- Advertisement -

Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, spune că va discuta cu reprezentanţii Ministerului Mediului despre situaţia plajelor lărgite de la Marea Neagră. Aceasta fost principala problemă pe care i-au semnalat-o patronii de pe litoral cu care a discutat.

Cadariu a explicat că discuţia cu reprezentanţii Ministerului Mediului este necesară deoarece plajele sunt administrate de Apele Române.

Pare că cea mai urgentă problemă o reprezintă problema plajelor, în special a plajei din Mamaia, şi în general a plajelor pe care se fac investiţii privind lărgirea lor. Am înţeles că în cursul anului trecut au fost probleme în activitatea de turism tocmai în legătură cu acest subiect.

Noi, ministerul, avem o anumită implicare în sensul că trebuie să atestăm pentru agenţii economici folosirea acestor porţiuni de plajă, însă noi suntem cei care administrăm plajele, ci Apele Române, deci Ministerul Mediului, motiv pentru care mi-am notat şi mi-am luat angajamentul, noi ca şi minister, că vom avea în regim de urgenţă o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Mediului, să vedem dacă se poate realiza o cale prin care activitatea turistică pentru acest sezon să fie afectată cât mai puţin. Este doar o iniţiativă, vom vedea cu ce rezultate”, a spus ministrul după o întâlnire cu agenţii economici de pe litoral, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, deocamdată, ştie, „de principiu doar”, anumite lucruri cu privire la noile plaje formate pe litoral prin extindere, investiţie cu fonduri europene.

Ştiu că, în principiu, nu poţi folosi un bun, decât dacă îl ai în administrare. Înţeleg că acolo există un câştig teritorial al ţării de aproximativ 70 de hectare, care nu este încă cadastrat, nu este intabulat, asta pe de o parte. Mai ştiu, de asemenea, că atunci când foloseşti bani europeni, există anumite condiţii printre care nu poţi obţine profit din activitatea care se face cu acele investiţii. Acesta este motivul pentru care mi-am propus să am întâlnire cu ministrul Mediului”, a spus Cadariu.

Vara trecută, turiștii și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu plaja lărgită de la Mamaia. Principala nemulțumire a fost legată de faptul că noile sectoare nu pot fi exploatate, așa că șezlongurile au fost așezate pe sectoarele vechi de plajă, adică la distanță de 150 – 200 de metri de apă. Turiștii au mai reclamat că nisipul este plin de scoici, dar și că apa devine brusc prea adâncă la câțiva metri de mal. Așa că mulți dintre ei au ales să-și petreacă vacanța în alte stațiuni.

Administratorii de plajă și-au exprimat dezamăgirea, iar unii au anunțat că își vor închide afacerea.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți