22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri au verificat transporturile de persoane, în contextul pandemiei COVID-19

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat luni dimineață pe principalele drumuri publice din județ, pentru verificarea respectării măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în mijloacele de transport în comun.

La activitățile desfășurate între orele 06:30 – 08:30, au participat 22 de polițiști rutieri, fiind verificate 90 de autovehicule de transport public de persoane. Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 34.945 de lei.

Din totalul sancțiunilor date, șapte au fost pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 69 din 2012 privind legalitatea transportului public de persoane, în valoare totală de 27.000 de lei, zece pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, în cuantum de 5.945 de lei, și 20 au fost atât conducătorilor auto, cât și pasagerilor, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 2.000 de lei. De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere, din care trei pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, și unul pentru neacordare de prioritate, fiind retras și un certificat de înmatriculare.

Nereguli găsite în trafic la Corabia și Slatina

O primă neregulă a fost găsită în jurul orei 07:15 a dimineții. Pe strada Ștefan cel Mare, din orașul Corabia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autobuz, efectuând transport public de persoane, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,19 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

La ora 07:50, pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, a fost descoperită o nouă neregulă în trafic. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care conducea un microbuz, efectuând astfel transport public de persoane, transporta în acel moment cu cinci persoane mai mult decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare. De asemenea, conducătorul auto nu a eliberat tichete de călătorie pentru toți călătorii. Acesta a fost sancționat contravențional cu 9.000 de lei.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, în perioada stării de alertă, prin: respectarea Legii 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane, precum si pasagerii acestora; deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz; testarea  alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți