17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânăr din Vădăstrița acuzat că a șantajat un adolescent din Vișina. Acesta din urmă i-ar fi dat 18.500 de lire sterline, fără ca părinții să știe   

- Advertisement -

Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Vișina, în colaborare cu lucrători ai formațiunii de investigații criminale și poliție rutieră ai Poliției orașului Corabia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au desfășurat sâmbătă activități privind prinderea, în flagrant delict, a unui tânăr de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj. Acesta este acum în arest la domiciliu, după ce l-ar fi amenințat cu violența pe un băiat de 15 ani, din comuna Vișina, că îl va da în vileag părinților că ar fi luat bani de acasă fără ca aceștia să știe. În total, se pare că ar fi vorba despre 18.500 de lire sterline, dar și de 6.600 de lei, la organizarea flagrantului delict oamenii legii găsind în autoturismul olteanului din Vădăstrița suma de 1.100 de lire sterline.

Sesizarea adolescentului șantajat a fost făcută în după-amiaza zilei de vineri, 7 ianuarie, în jurul orei 16:00.

„Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Vișina, au fost sesizați de un minor, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că în perioada 22 noiembrie 2021 – 4 ianuarie 2022 un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, l-ar fi constrâns prin amenințări cu acte de violență, în vederea obținerii de sume de bani, iar, de teamă, minorul i-ar fi dat, în total, suma de 18.500 de lire sterline, bani luați de la domiciliu, fără ca părinții acestuia să știe. De asemenea, minorul a sesizat faptul că tânărul l-ar fi amenințat că îl va da în vileag părinților săi pentru că ar fi sustras bani de acasă, și, totodată, l-ar fi amenințat cu acte de violență dacă nu îi va da suma de 6.600 de lei”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Sub directa coordonare a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, sâmbătă a fost organizat un flagrant delict, asupra tânărului de 22 de ani, din Vădăstrița, fiind găsită suma de 1.100 de lire sterline, bani primiți de la persoana vătămată. Acțiunea a beneficiat și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar duminică, 9 ianuarie, magistrații Judecătoriei Corabia au dispus, pe numele tânărului, arestarea la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți