Societățile din Olt care vând și dețin articole pirotehnice, verificate timp de o lună de inspectorii de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat timp de o lună acțiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale cu privire la comercializarea și depozitarea/păstrarea articolelor pirotehnice. Astfel, în perioada 6 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2021, inspectorii de muncă au verificat inopinat societățile din județ care vând și dețin materiale de acest gen, fiind constatată o deficiență și dat un avertisment.

„În perioada acțiunii, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat o serie de controale inopinate la un număr de 8 agenții economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice. Controalele au fost efectuate împreună cu lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a declarat Bogdan Țucă, purtător de cuvânt al Inspecției Muncii.

Sursa citată mai arată că în sfera de competență a ITM Olt a fost identificată o deficiență, respectiv comercializarea de articole pirotehnice fără instrucțiuni de folosire în limba română, fiind aplicat un avertisment și dispusă măsură de remediere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<