19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul liberal Liviu Voiculescu: „Am pregătit măsuri de sprijin pentru energia consumată, pentru a proteja populația”

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, senator de Olt și președintele Filialei județene a Partidului Național Liberal, a făcut o declarație politică recent, spunând că Guvernul României a pregătit un nou pachet de măsuri pentru protejarea populației de efectele creșterii prețurilor la energie.

Concret, parlamentarul liberal spune că actuala coaliție de guvernare, pentru a proteja populația, a pregătit mai multe măsuri de sprijin.

„În primul rând, pentru consumatorii casnici vor fi refăcute facturile la energie care nu au respectat plafoanele reglementate, urmând a fi scutite de penalizări până la recalcularea lor. O altă măsură este îndreptată asupra consumatorilor casnici care înregistrează un consum lunar de energie de până la 300 Kw/h. Aceștia vor beneficia de o nouă schemă de protecție care include TVA redus la 5% precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum. Această măsură va avea aplicabilitate de la 1 aprilie”, a declarat senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu.

Potrivit sursei citate, Guvernul României mai are în vedere elaborarea în scurt timp și a unei scheme de sprjin în ceea ce privește consumul de gaze naturale.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți