116 medici de familie din județ se vor ocupa de testarea gratuită a oltenilor pentru depistarea infecției SARS-CoV-2

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că de joi, 13 ianuarie, începe procedura de încheiere a contractelor sau actelor adiționale cu medicii de familie olteni, în vederea testării gratuite pentru depistarea infecției COVID-19. Oltenilor le vor fi efectuate teste rapide antigen din nas și gât, în urma cărora se poate depista infecția cu SARS-CoV-2, în acest sens medicii de familie care au încheiate contracte cu CAS Olt, pentru realizarea activității de vaccinare împotriva virusului ucigaș, urmând a încheia doar acte adiționale. Iar până acum sunt 116 medici de familie care vor să testeze gratuit persoanele din județ pentru depistarea noului Coronavirus.

„Având în vedere reglementările Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, de către medicii de familie. De testare în cadrul cabinetului medicului de familie beneficiază toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau care sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive. Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu COVID-19 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul Coronavirus, elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic”, se arată într-un comunicat remis de CAS Olt.

Testarea pentru depistarea COVID este gratuită, medicii de familie urmând a primi câte 50 de lei pentru fiecare test pe care l-au efectuat. „Pentru activitatea de testare realizată, validată ca serviciu prin raportarea informaţiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 lei de persoană şi cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. Medicul de familie nu percepe sume suplimentare de la persoanele pentru care acordă serviciul de testare. Pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, medicii de familie care au încheiate cu casa de asigurări de sănătate contracte pentru realizarea activității de vaccinare anti COVID, încheie acte adiționale la aceste contracte, iar medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru realizarea activitații de vaccinare împotriva noului Coronavirus vor încheia contracte pentru activitatea de testare”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, până în prezent, 116 medicii de familie și-au exprimat dorința de a încheia contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din nas și gât în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<