8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Depopulare accentuată în Morunglav. Comuna a pierdut 361 de persoane în ultimii zece ani

- Advertisement -

Nicolae Cărămizaru este primar al comunei Morunglav din toamna anului 2020, iar în week-end a făcut un anunț care l-a îngrijorat. Există o depopulare accentuată a localității, care în ultimul deceniu a rămas fără 361 de persoane, potrivit datelor statistice primite de la reprezentanții Direcției Regionale de Statistică Olt.

„Vă informez cu îngrijorare că în urma unui răspuns primit de la structura de statistică de la nivelul județului Olt numărul locuitorilor cu domiciliul stabil în Morunglav, la data de 31 decembrie 2021, era de numai 2.184. În 2011 populația era de 2.545 de locuitori. Se observă o depopulare accentuată!”, a postat edilul Cărămizaru pe pagina oficială de Facebook a Primăriei localității.

Comuna Morunglav nu este singura care se află în această situație, mulți primari de unități administrativ teritoriale plângându-se de faptul că localitățile pe care le păstoresc rămân fără oameni de la an la an. Majoritatea acestora sunt cei din zona de nord a județului Olt, acolo unde nu prea mai există mari oportunități de a realiza ceva. Dacă bătrânii, din păcate, datorită vârstei înaintate, trec în neființă, tinerii, respectiv copiii sau nepoții celor în vârstă, aleg să părăsească comunitățile în care au copilărit pentru a munci în orașele mari din județele învecinate sau chiar în străinătate, pentru a putea avea parte de condiții mai bune de trai.

sursă foto: Primăria Morunglav – pagină Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți