11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 400 de fapte penale constatate în 2021 de jandarmii din județ. Amenzi de aproape un milion aplicate

- Advertisement -

Sala de ședințe a Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt a găzduit luni, 17 ianuarie, Evaluarea activității instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu în anul trecut, aceasta desfășurându-se într-un cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem videoconferință cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Alături de comanda Jandarmeriei Olt, la bilanț au fost prezenți prefectul de Olt Florin Homorean, subprefectul de Olt Cosmin Floreanu și șefii structurilor MAI din județ, iar din colonelul Marian Brâncoveanu, adjunctul inspectoratului general al Jandarmeriei Române, a luat parte în videoconferință. Din datele centralizate, peste 400 de fapte penale au fost constatate de oamenii legii în 2021, fiind identificați și aproape 380 de autori. Totodată, s-au dat și peste 4.600 de amenzi, în cuantum de aproape un milion de lei.

Colonelul Emanuel Botan, inspectorul șef al IJJ Olt, a prezentat raportul sinteză al Evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute anul trecut, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022.

„Anul 2021 a impus adaptarea misiunilor și a eforturilor instituționale, în funcție de măsurile stabilite ca răspuns la amenințările de ordin epidemiologic în perioada de prelungire succesivă a stării de alertă, iar activitatea desfășurată a urmărit îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate a misiunilor și atribuțiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituționale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19. Acţiunea efectivelor de jandarmi, cu ocazia asigurării ordinii şi liniştii publice, a avut ca fundament respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale privind garantarea libertăţii de exprimare, de întrunire şi asociere, în concordanţă cu prevederile constituţionale referitoare la caracterul liber, paşnic şi civilizat al adunărilor publice, fiind organizate şi executate misiuni la manifestări de protest, manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale, comemorative, manifestări sportive şi vizite oficiale. În perioada de referinţă, nu au fost evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia. Măsurile luate şi contactele permanente cu organizatorii adunărilor publice, au creat posibilitatea dezamorsării unor situaţii tensionate şi prevenirea degenerării acestora în acţiuni turbulente”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

Sursa citată mai arată că pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada analizată, au fost constatate 401 fapte de natură penală, din care 58 constatate in misiuni proprii şi 343 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 376 autori. Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională s-au concretizat în aplicarea a 4.604 sancţiuni contravenționale, în valoare de 957.650 de lei. Cooperarea şi colaborarea s-a organizat la nivel inter şi intra-instituţional, fiind elaborate sau actualizate planurile existente în baza cărora s-au executat 640 acţiuni în cooperare cu instituţiile partenere şi patru exerciţii tactice în scopul perfecţionării modului de acţiune în diferite situaţii.

„În spatele acțiunilor, al rezultatelor și al cifrelor stau oamenii dedicați profesiei, care au făcut faţă cu succes misiunilor încredințate și care au răspuns cu promptitudine şi profesionalism diverselor provocări apărute, cărora le mulțumesc pentru atingerea tuturor obiectivelor! Noi vom rămâne, în continuare, vigilenți și pregătiți să oferim sprijin comunității!”, a declarat Emanuel Botan, comandantul IJJ.

Un nou sediu pentru Detașamentul 5 Jandarmi Balș, care va fi demolat

Iar în ceea ce privește activitatea de accesare a fondurilor externe nerambursabile, la nivelul Jandarmeriei Olt se află în derulare trei mari proiecte: „Modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Detașamentului 4 Jandarmi Caracal, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt”; „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență pentru Consiliul Județean Olt și Municipalitatea Dolna Mitropolia”, în care IJJ a fost cooptat în calitate de partener-beneficiar; „Consolidarea infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă”, derulat de Jandarmeria Română pentru demolarea sediului Detașamentului 5 Jandarmi Balș și construirii unui sediu nou.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți