20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Albotă: „Facturi mai mici la energie și gaze, de la 1 februarie”

- Advertisement -

Emil Albotă, deputat social democrat de Olt, face o nouă declarație de presă și spune că partidul din care face parte este singurul ce a realizat un pachet de măsuri viabile menite să reducă facturile uriașe la energie și gaze. Așadar, „facturi mai mici la energie și gaze, de la 1 februarie”, declară parlamentarul PSD de Olt.

Policiticianul oltean precizează că peste 90% dintre consumatorii casnici, școli, spitale, biserici, IMM-uri și mulți alți consumatori urmează să primească facturi mai mici la energia electrică și gaze naturale.

„Peste 90% din consumatorii casnici, Școli, Spitale, Biserici, IMM-uri, Industria alimentară, ONG-uri vor primi facturi mai mici la energie electrică, plătind prețul dinaintea liberalizării haotice făcută de dreapta, prin reducerea plafonării tarifelor și creșterea volumelor lunare de consum. Peste 90% din consumatorii casnici, Școli, Spitale, Biserici, IMM-uri, Industria alimentară, ONG-uri vor primi facturi mai mici la gaze, prin scăderea plafonului de la 0,37 la 0,31 lei pe kWh, creșterea consumului compensat și aplicarea unui  discount de 40%”, declară deputatul PSD Emil Albotă.

Parlamentarul de Olt mai spune că peste un milion de facturi emise greșit, care au produs fibrilații și griji în plus românilor, vor fi stornate și retrimise, fără ca oamenii să suporte penalități sau să fie debranșați.

„În plin val 5 al pandemiei era inadmisibil ca un Spital să funcționeze cu mai puțină căldură sau fără curent, de frica plății facturilor la utilități. În plină criză economică, era nefiresc să sufoci IMM-urile cu plăți și mai mari, după ce au făcut eforturi uriașe, în acești doi ani, să-și păstreze angajații. În plină iarnă, nu poți să le ceri oamenilor să stea pe întuneric sau în frig, pentru a face economie la curent sau la gaze”, a mai menționat politicianul Albotă, care a adăugat că „PSD a propus, Coaliția a agreat și măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie. Stop facturilor uriașe! Guvernăm pentru români!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți